De directie

Home » Over Hoi Pippeloi » Algemene informatie » De directie

De directie

Hoi Pippeloi is opgericht door de schoonzussen Janneke Alders en Anneloes de Zwart. Zij worden in hun werkzaamheden ondersteund door de pedagogische medewerkers, kantoormedewerkers en ander ondersteunend personeel.

Janneke Alders

Janneke is samen met Anneloes de initiatiefneemster van Hoi Pippeloi. Als geboren en getogen Veendamse zag zij de mogelijkheid voor de oprichting van een nieuwe kinderopvang in de gemeente Veendam. Met haar opleiding Accountancy heeft zij een een sterke financiële en zakelijke achtergrond en vormt zij samen met Anneloes de dagelijkse leiding van het kindercentrum.

Janneke is geboren met een visuele beperking. Haar zicht is zodanig troebel, dat zij mensen niet snel herkent. Des te groter de afstand, des te minder scherp haar beeld is. Zeker in de tijd dat het vroeg donker is of zij zich in een donkere ruimte bevindt, kan zij enkel schimmen herkennen. Deze beperking leidt er toe dat er bij mensen onbegrip kan ontstaan wanneer Janneke ogenschijnlijk zomaar voorbij loopt zonder ze te herkennen. Zo kan het voorkomen dat ouders die net een prettig (intake)gesprek met Janneke hebben gehad, een paar uur later op straat door haar voorbij gelopen worden zonder te groeten. Dit gebeurt echter niet met opzet, maar is het gevolg van haar slechte gezichtsbeeld.

Anneloes de Zwart

Anneloes staat samen met Janneke aan de wieg van de oprichting van Hoi Pippeloi. Als voormalig kleuterjuf en RT’er heeft Anneloes ruime pedagogische ervaring en een duidelijke visie op kwalitatief hoogwaardige kinderopvang en de voorbereiding op de overgang naar de basisschool.

Voor belangrijke vragen kunt u rechtstreeks naar de directie mailen.
Dit kan naar: directie@hoipippeloi.nl